Fresh strawberrys

 
En supergod kladdkaka med grädde och jordgubbar åt vi igår när vi firade min födelsedag som var i onsdags. 
Så här gör man:
 
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
100 g smör
ca. 200 g mörk blockchoklad
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör ihop ägg och socker
3. Blanda vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl och häll i äggsmeten
4. Smält smöret med chokladen och blanda i smeten
5.  Grädda mitt i ugnen i ca. 20 min, låt svalna helt
6. Vispa grädde och spritsa eller bred ut över kakan
7. Skär jordgubbar och lägg på ett stort berg på kakan
 
 
 

Summer drink

 
Hemmagjord rabarbersaft med jordgubbar och isbitar.
 
Rabarbersaften gjorde jag av saften jag silade av från rabarberna jag kokade upp till cupcakesen. Tillsätte lite socker efter hur surt jag ville ha det, och la sedan i några jordgubbar och isbitar. Somrigt och gott!
 

Blueberry oatmeal

 
Till frukost åt jag gröt med en liten twist, perfekt för att få en bra start.
 
1 dl fiberhavregryn
2 dl vatten
1 dl blåbär
kokos
 
1. Värm allt i en kastrull på spisen och servera
 

Cupcakes

 
Cupcakes finns i många olika smaker och man kan blanda dem hur som helst. Dessa var lite mer avancerade men här kommer grundreceptet.

12 Cupcakes

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
alt.
(Skal och saft av 1 citron)
(3 msk kakao för choklad)

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt (och kakao för  choklad) och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Alt. (Blanda i rivet skal och saft av citron)
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
7. (I den jag gjorde tryckte jag ner färska jordgubbar innan jag satte in dem i ugnen)
8. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 min, låt svalna

Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
(2 msk kakao för choklad)
(några droppar valfri karamellfärg)
(I den jag gjorde hade jag färska jordgubbar och finhackad vit choklad)

1. Rör ihop ingredienserna till en kräm
2. Bred på frostingen på cupcakesen när de svalnatoch garnera med t.ex strössel eller blommor 

Rabarber- och jordgubbskompott 
1. Koka upp rabarber och sila från vattnet
2. Skiva jordgubbar i små bitar och blanda med rabarberna
3. När cupcakesen har gräddats och svalnat gröper man ut en bit av mitten och lägger i kompotten (kan fyllas med vad som helst som passar smakerna, eller helt enkelt bara frosting)

 

 


Summer breakfast

 
Nu har jag tröttnat på att äta rester från studenten så från och med nu kommer det komma mer mat här på bloggen. 
Dagens frukost i solskenet bestod av:
 
Vaniljyoghurt med hemmagjord müsli
Juice, Tropicana orange lime
Grönt te
Vindruvor
Rostad baguette med Bregott med havssalt

Iced coffe and grapes

 
Nu är jag tillbaka på bloggen! Efter mycket firade av student och bal har jag en ny kamera i handen (Canon EOS 600D) så nu lär det bli uppdatering som vanligt. Dock har jag inte photoshop på denna datorn så ni får ursäkta att bilderna inte är redigerade, men det kommer senare.
Har lite recept att lägga ut på efterrätter från studenten också.
Just nu sitter jag ute i solen och njuter av lite vindruvor och iskaffe.
Jag gör mitt iskaffe så här:
 
1. Koka upp kaffe för hur mycket som behövs
2. Häll upp ca. 1/3 i ett glas och häll sedan på ca. 2/3 mjölk (som en latte)
3. Lägg sedan i ganska många isbitar, jag använde 12 st medium stolek för att det ska bli riktigt kallt

RSS 2.0